Μικρό παιδι

όσο αγνό είναι το καλό τόσο αγνό είναι το κακό....

το καλό δεν ξέρει ότι πράτει καλό, το κακό δεν γνωρίζει ότι πράτει κακό..

ο θάνατος θα υπάρχει όσο υπάρχει και η ζωή....

και το σκοτάδι όσο υπάρχει φώς....

το ναι όσο υπάρχει το όχι ...

και ο χειμώνας όσο το καλοκαίρι...

το αρσενικό και το θηλυκό ένα μπορεί να γίνουν..

αυτό όμως δεν θα αναιρέσει την μια φύση προς την άλλη...

ποια η διαφορά αν υπηρετείς τον ιδρυτή ή τον έξωαποδώ...?

αν βρεθείς στα ΄΄καζάνια΄΄ ή στα απέραντα καταπράσινα λιβάδια..?

Μήπως θα αλλάξει ρου ο ποταμός ?

μηπως η βροχή απο κάτω προς τα πάνω?

η ζωή θα συνεχίσει να υπάρχει, εκεί μακριά στα σύνορα του σύμπαντος..

και ο θάνατος στις μαύρες τρύπες...

το 3 ως αριθμός μπορεί να πάψει να αποτελεί μυστήριο...

και το 11 να γίνει θείο...

λές το γκόλεμ που θα σταθεί μπροστά σου να έχει την δύναμη να σε αποτρέψει απο αυτό που αναζητάς?

η ο άγγελος να σε βοηθήσει?

η επιλογή θα σε οδηγήσει στις πύλες, ακόμα και μέσα απο τις φλόγες αν διαβείς...

και ο ποταμός θα συνεχίσει την πορεία του αυτή, όπως τόσους αιώνες κάνει...

η βροχή θα συνεχίσει να πέφτει απο ψηλά, ακόμα και αν ψάρια καταβάσει...

και όμως εσύ ως μικρό παιδί κύκλους , ευθείες, τεθλασμένες, σπείρες και γωνίες στην άμμο ζωγραφίζεις...


My Playlist

cube


Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008

Πάρε πίσω αυτό που έδωσες σε άλλους.
Επικρατεί γύρω μας μια ‘’διαμάχη’’ μεταξύ των παγανιστών ή αρχαιολατρών με τους χριστιανούς, υπάρχει η διαμάχη μεταξύ των νεοημερολογητών και παλιοημερολογητών, η γνωστή διαμάχη μεταξύ δυτικής ανατολικής εκκλησίας οδεύει προς το τέλος ή τουλάχιστον σε μια ηπιότερη συνύπαρξη τους, ο πόλεμος της θρησκείας στο μεγαλείο της, και για όλα αυτά δεν φταίει κάτι άλλο από την άγνοια.

Έχουμε εναποθέσει την πίστη μας σε άλλους και ασχολούμαστε με ότι είναι εφήμερο αλλά τόσο σημαντικό για εμάς!! Ασχολούμαστε με την εξωτερική μας εμφάνιση, την προσέχουμε τόσο που ξεχάσαμε την εσωτερική μας ομορφιά, ασχολούμαστε με την κατασκευή υπερπολυτελών κατοικιών, όταν οι πραγματικές μας ανάγκες κάλλιστα θα χωρούσαν σε κάτι μικρότερο,  και για το χτίσιμό τους δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε εμείς, τα κορόιδα οι καταναλωτές θα πληρώσουν με υπερτιμολογήσεις.  Έχουμε αφήσει άλλους να αναζητούν αντί να αναζητούμε  ώστε καταντήσαμε έρμαια πονηρών ανθρώπων. Και μην ρίχνουμε την ευθύνη σε φανταστικά όντα και θεούς.

 Η δημιουργία είναι τόσο μεγάλη και εμείς τόσο μικροί και ασήμαντοι, και τόσο εφήμεροι. Ζούμε σε βάρος της φυσικής εξέλιξης όλων ειδών στον πλανήτη μας, ζούμε σε βάρος του ίδιου του πλανήτη, πολλαπλασιαζόμαστε απερίσκεπτα και μετά ζητάμε βοήθεια για να ανταπεξέλθουμε, γεννοβολάμε και περιμένουμε άλλους να μεγαλώσουν και να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά μας. Κι όμως νιώθουμε τόσο σημαντικοί που φτάνουμε να πιστεύουμε ότι το θείο ασχολείται με εμάς, και εφόσον απουσιάζει από την ζωή μας αφού δεν του επιτρέψαμε να εισέλθει, κατηγορούμε άλλους για την απουσία του και για την κατάντια μας. Επόμενο να γίνουμε πρόβατα σε κάθε πονηριά γύρω μας. Άνθρωποι που ζητούν την εξουσία ή έχουν ως αρχή το «διαίρει και βασίλευε» βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην άγνοιά μας. Τα ιερατεία για να επικρατήσουν δεν χρειάζονται ειρήνη, άσχετα αν διδάσκουν αυτήν, για να σε ελέγχουν χρειάζονται έναν ‘’εχθρό’’  που δεν είναι άλλος από τον συνάνθρωπό σου!

Βρίσκουν αδυναμίες επικεφαλών ή σημαντικών προσώπων κάθε παράταξης, όλοι αναλώσιμοι είναι εφόσον απώτερος σκοπός είναι ο έλεγχος, και σε βομβαρδίζουν με αυτές κλονίζοντας την πίστη σου, όπου έχει ταχθεί. Και εσύ αναρωτιέσαι, μα αυτός που εμπιστεύτηκα την πίστη μου πράττει έτσι ποιος είμαι εγώ να μην ακολουθήσω?! Κλονίζεται η πίστη σου, φθείρετε η ψυχή σου καθημερινά απόσα ακούς γύρω σου όταν απλά θα έπρεπε να κλείσεις τα αυτιά σου, να πάρεις πίσω το δικαίωμα που έδωσες σε άλλους να αναζητούν και να ψάξεις εσύ πια το θείο μέσα σου. Παραποιούν το πίστευε και μη, ερεύνα τας γραφάς, σε πίστευε και μην ερευνάς, σου λένε για την επιγραφή που βρήκε ο παύλος στην Αθήνα ότι έγραφε «στον άγνωστο θεό»  και σου αποκρύπτουν την αληθινή επιγραφή «Τοις θεοίς, Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής, θεοίς αγνώστοις και ξένοις» και άλλα πολλά παραδείγματα και από τους μεν και από τους δε. Μην ξεχνάμε τον τρανό ελληνικό πολιτισμό και τα ‘’ανδραγαθήματα’’ του Πελοποννησιακού πολέμου και τις θηριωδίες που διαπράχτηκαν στην διάρκεια αυτού, καλοί στα λόγια αλλά στην πράξη οι αρχαίοι τόσο λίγοι! Σου μιλάνε για βουδιστική ειρήνη όταν ακόμα και οι δικές τους μονές μάχονται για ιδιοκτησιακά καθεστώτα, και μετά αναρωτιόμαστε για το άγιο όρος.

Σου δίνουν ένα υποτιθέμενο όπλο και κρυφά ανοίγουν και μια κερκόπορτα, με αυτόν τον τρόπο ποτέ δεν θα είσαι δυνατός, πάντα σε σύγχυση ώστε να χρειάζεσαι καθοδήγηση, μιας και θεωρείσαι από την στιγμή που έρχεσαι σε αυτόν τον κόσμο, χαμένο πρόβατο. Χρειάζεσαι καθοδήγηση για να επιστρέψει το θείο μέσα σου όταν το θείο από την στιγμή που γεννιέσαι μέσα σου είναι απλά όλοι προσπαθούν να το διώξουν!

Κατάλαβε το, άνθρωποι έχουν αναλάβει την πίστη για σένα, εσύ τους έδωσες αυτό το δικαίωμα, και έχουν αδυναμίες. Σταμάτα  να ψάχνεις το θείο σε άλλους, ψάξε μέσα σου και θα το  βρείς, σε περιμένει με όποια μορφή και αν φανταστείς, ότι όνομα και αν του δώσεις, είναι τόσο άπειρο και τόσο διαφορετικό στον καθένα μας που ότι επιλέξεις να είναι αυτό είναι. Μην αφήνεις άλλους να βρούν την ειρήνη για σένα, ψάξε μέσα σου και θα την βρεις, μην αφήνεις άλλους να μιλάνε για αγάπη αντί για εσένα, μιλάνε για μια αόριστη και όχι την δική σου αγάπη,  μα προπάντων πάρε πίσω το δικαίωμα που τους έδωσες να ψάχνουν για εσένα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: