Μικρό παιδι

όσο αγνό είναι το καλό τόσο αγνό είναι το κακό....

το καλό δεν ξέρει ότι πράτει καλό, το κακό δεν γνωρίζει ότι πράτει κακό..

ο θάνατος θα υπάρχει όσο υπάρχει και η ζωή....

και το σκοτάδι όσο υπάρχει φώς....

το ναι όσο υπάρχει το όχι ...

και ο χειμώνας όσο το καλοκαίρι...

το αρσενικό και το θηλυκό ένα μπορεί να γίνουν..

αυτό όμως δεν θα αναιρέσει την μια φύση προς την άλλη...

ποια η διαφορά αν υπηρετείς τον ιδρυτή ή τον έξωαποδώ...?

αν βρεθείς στα ΄΄καζάνια΄΄ ή στα απέραντα καταπράσινα λιβάδια..?

Μήπως θα αλλάξει ρου ο ποταμός ?

μηπως η βροχή απο κάτω προς τα πάνω?

η ζωή θα συνεχίσει να υπάρχει, εκεί μακριά στα σύνορα του σύμπαντος..

και ο θάνατος στις μαύρες τρύπες...

το 3 ως αριθμός μπορεί να πάψει να αποτελεί μυστήριο...

και το 11 να γίνει θείο...

λές το γκόλεμ που θα σταθεί μπροστά σου να έχει την δύναμη να σε αποτρέψει απο αυτό που αναζητάς?

η ο άγγελος να σε βοηθήσει?

η επιλογή θα σε οδηγήσει στις πύλες, ακόμα και μέσα απο τις φλόγες αν διαβείς...

και ο ποταμός θα συνεχίσει την πορεία του αυτή, όπως τόσους αιώνες κάνει...

η βροχή θα συνεχίσει να πέφτει απο ψηλά, ακόμα και αν ψάρια καταβάσει...

και όμως εσύ ως μικρό παιδί κύκλους , ευθείες, τεθλασμένες, σπείρες και γωνίες στην άμμο ζωγραφίζεις...


My Playlist

cube


Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2008

Η Γνώση η Σοφία και η Επιλογή


 H γνώση είναι ένα εφόδιο, σημαντικό στο να καταλάβουμε τι γίνεται γύρω μας, είναι ένα εφόδιο κατά της δεισιδαιμονίας, ένα όπλο κατά του φόβου. Η γνώση μπορεί να σου δώσει πολλές απαντήσεις, δεν μπορεί όμως να σου τις δώσει όλες. Δεν μπορεί να σου πει το ποιο σημαντικό, ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ. 

Μπορεί να σου βρει την καταγωγή σου, να σου δώσει εξηγήσεις για τα καιρικά φαινόμενα, που κάποτε φόβιζαν τον πρώιμο Άνθρωπο, να σου αποδείξει ότι αποτελείς απλά μια εξέλιξη του ίδιου ΝΟΥ, αποτελείς εξέλιξη του ίδιου του σύμπαντος, με απώτερο σκοπό να κατανοήσει την ίδια του την ύπαρξη, η διάσπαση του σε τόσα κομμάτια, σε τόσα μόρια, σε τόσα άτομα αυτό έχει ως σκοπό! Αυτά μπορεί να σου τα δείξει η γνώση. Πολλά μπορεί να σου πει η γνώση, θα της διαφεύγει όμως η ποιο σημαντική πληροφορία, ποιος είσαι!

Κάνείς δεν μπορεί να σου δώσει αυτήν την γνώση! Θα ακούσεις να σου λένε την ποιο τετριμμένη φράση, «πίστεψε στον εαυτό σου», αυτός που θα σου την πει όμως δεν γνωρίζει ποιος είσαι! Πως θα πιστέψεις στον εαυτό σου αν δεν γνωρίζεις ποιος είσαι? Ακόμα και αν κάποιος σου πει πως γνωρίζει ποιος είσαι, κάνει λάθος και μάλιστα τρομερό, δεν γνωρίζει τον ίδιο του τον εαυτό, στο πρόσωπό σου απλά θα δει μια δεύτερη ευκαιρία για τον ίδιον! Θα σου δείξει την οδό που δεν τόλμησε να πάρει, θα σου υποδείξει τα λάθη στην προσπάθεια του να σε προστατέψει, αλλά θα σου κρύψει πως αυτά τα λάθη τα έκανε ο ίδιος! Και στα μάτια σου θα φαίνεται σπουδαίος! Αν ακολουθήσεις την δική του οδό δεν θα βρείς ποτέ ποιος είσαι, θα βρείς ποιος είναι αυτός που σου την υπέδειξε, δεν θα είσαι ποτέ ο εαυτός σου και δεν θα μάθεις ποτέ για σένα. Θα κάνεις τα ίδια λάθη με τα προηγούμενα και απλά θα αποτελέσεις μια συνέχεια της διαδρομής που έπρεπε να έχει ήδη τερματήσει. 

Κάθε διαδρομή είναι μοναδική όσο μοναδικός-η είσαι και εσύ, και όλη η δύναμη βρίσκεται στην επιλογή, καμιά ελπίδα δεν υπάρχει μετά, η ελπίδα είναι για τους μοιρολάτρες, η ελπίδα σταματάει στην επιλογή, ευελπιστείς ότι θα ανοίξεις την σωστή  πόρτα, ότι θα επιλέξεις την κατάλληλη διαδρομή όταν όμως επιλέξεις ποιος ο λόγος να ελπίζεις?

Και όποια λάθη παρουσιαστούν κατά την διάρκεια μην ξεχνάς ότι αποτελούν απλά εμπόδια, με υπομονή θα τα ξεπεράσεις και θα είναι τα δικά σου λάθη πια, θα είναι η δική σου σοφία, διότι σοφία χωρίς λάθη δεν μπορεί να υπάρξει.

Αν αδυνατείς όμως να δεις τα λάθη, και να μάθεις από αυτά, τότε το δώρο της επιλογής το χαράμισες και θα κριθείς από τον Άνθρωπο γι’αυτό. Καλύτερα να μην ξεκινήσεις ποτέ διότι εκτός από τον εαυτό σου θα πληγώσεις και άλλους, ειδικά αυτούς που βρίσκονται κοντά σου.

Αν αυτό είναι η επιθυμία σου τότε πράξε το σωστά, πλήγωσέ τους καλά, σε κάθε άλλη περίπτωση το μόνο που μπορώ να σου ευχηθώ είναι η διαδρομή σου να είναι γεμάτη εκπλήξεις, όμορφες και άσχημες, ευχάριστες και δυσάρεστες.

Θα συνεχίσω μέσα από εδώ να σου δίνω ότι μπορείς να βρεις, αργά η γρήγορα, και αλλού, διότι όπως είπε και ο Άνθρωπος, αν ψάξεις θα βρείς, αν ζητήσεις θα σου δοθεί, και αν χτυπήσεις θα σου ανοίξουν. Και όλη η δύναμη κρύβεται στην επιλογή του να μάθω ποιος είμαι

Δεν υπάρχουν σχόλια: