Μικρό παιδι

όσο αγνό είναι το καλό τόσο αγνό είναι το κακό....

το καλό δεν ξέρει ότι πράτει καλό, το κακό δεν γνωρίζει ότι πράτει κακό..

ο θάνατος θα υπάρχει όσο υπάρχει και η ζωή....

και το σκοτάδι όσο υπάρχει φώς....

το ναι όσο υπάρχει το όχι ...

και ο χειμώνας όσο το καλοκαίρι...

το αρσενικό και το θηλυκό ένα μπορεί να γίνουν..

αυτό όμως δεν θα αναιρέσει την μια φύση προς την άλλη...

ποια η διαφορά αν υπηρετείς τον ιδρυτή ή τον έξωαποδώ...?

αν βρεθείς στα ΄΄καζάνια΄΄ ή στα απέραντα καταπράσινα λιβάδια..?

Μήπως θα αλλάξει ρου ο ποταμός ?

μηπως η βροχή απο κάτω προς τα πάνω?

η ζωή θα συνεχίσει να υπάρχει, εκεί μακριά στα σύνορα του σύμπαντος..

και ο θάνατος στις μαύρες τρύπες...

το 3 ως αριθμός μπορεί να πάψει να αποτελεί μυστήριο...

και το 11 να γίνει θείο...

λές το γκόλεμ που θα σταθεί μπροστά σου να έχει την δύναμη να σε αποτρέψει απο αυτό που αναζητάς?

η ο άγγελος να σε βοηθήσει?

η επιλογή θα σε οδηγήσει στις πύλες, ακόμα και μέσα απο τις φλόγες αν διαβείς...

και ο ποταμός θα συνεχίσει την πορεία του αυτή, όπως τόσους αιώνες κάνει...

η βροχή θα συνεχίσει να πέφτει απο ψηλά, ακόμα και αν ψάρια καταβάσει...

και όμως εσύ ως μικρό παιδί κύκλους , ευθείες, τεθλασμένες, σπείρες και γωνίες στην άμμο ζωγραφίζεις...


My Playlist

cube


Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2008

Το Επτά
7


Ο αριθμός του σύμπαντος, του μακρόκοσμου. Πληρότητα, το σύνολο. Με το τρία του ουρανού και της ψυχής και το τέσσερα της γης και του σώματος, είναι ο πρώτος αριθμός που περιέχει το πνευματικό και το παροδικό. Είναι η τελείωση, σιγουριά ασφάλεια, ανάπαυση, αφθονία, εκ νέου ολοκλήρωση, σύνθεση, επίσης παρθενία και ο αριθμός της Μεγάλης Μητέρας. Υπάρχουν επτά κοσμικά στάδια, ουρανοί, κολάσεις, μεγάλοι πλανήτες και μέταλλα πλανητών, κύκλοι του σύμπαντος, ακτίνες του ήλιου, εποχές του Ανθρώπου (διανύουμε στην πέμπτη εποχή), στήλες της σοφίας, σεληνιακές διαιρέσεις του ουράνιου τόξου, ημέρες της εβδομάδας, νότες της κλίμακας, θαύματα του κόσμου. Η έβδομη ακτίνα του ήλιου είναι η ατραπός δια της οποίας περνάει ο Άνθρωπος απο αυτόν τον κόσμο στον άλλο. Επτά ημέρες είναι η περίοδος της νηστείας και μετανοίας. Ο επτακέφαλος δράκοντας.

Αίγυπτος: Υπάρχουν επτά Αθώρες, Μοίρες, και οι ιέρειες της Αθώρος έχουν επτά στάμνες, οι επτά κόρες του Ρα έκαναν επτά φιόγκους στους χειτώνες τους, τα επτά γεράκια του Ρα είναι οι επτά σοφοί, επτά αγελάδες με τον ταύρο δείχνουν γονιμότητα, επτά παχιές και επτά ισχνές αγελάδες στο όνειρο του Φαραώ, υπάρχουν επτά οικήματα του κάτω κόσμου με τρις επτά πύλες. Επτά ο αριθμός και του Όσιρη.

Αλχημεία: Υπάρχουν επτά μέταλλα που περιλαμβάνονται στο Έργο.

Ελλάδα-Ρώμη: Αφιερωμένος στον θεό Απόλλωνα του οποίου η λύρα έχει επτά χορδές, στην Αφροδίτη, ο Πάνας έχει επτά αυλούς. Η έβδομη δύναμη κάθε αριθμού είναι ένα τετράγωνο και ένας κύβος και έτσι είναι μεγάλης σπουδαιότητας (Φίλωνας).

Εβραίοι: Απόκρυφη διάνοια, υπάρχουν επτά άγιες μέρες στο ιουδαικό έτος, η Μενορά έχει επτά κλάδους, ο Ναός χρειάστηκε επτά χρόνια για να χτιστεί, υπάρχουν επτά στήλες της σοφίας, επτά βωμοί του Βααλάμ, βόδια και κριάρια για θυσία, σάλπιγγες, τείχη της Ιεριχούς, ο αριθμός των αλυσίδων του Σαμψών, επτά φορές λούστηκε στον Ιορδάνη ο Νεεμάν, το παιδί που εγέρθηκε εκ νεκρών απο τον Ελισσαιέ επτά φορές φταρνίστηκε, η Κιβωτός προσάραξε τον έβδομο μήνα και η περιστέρα στάλθηκε μετά απο επτά ημέρες.

Πυθαγόρειοι: Ο κοσμικός αριθμός με το τρία του ουρανού και το τέσσερα του κόσμου.

Σουμέριοι-Σημίτες: Υπάρχουν επτά σεληνιακές διαιρέσεις και ημέρες της εβδομάδας, "θα λάμπεις με κέρατα για να ορίζεις τις έξι ημέρες και την έβδομη με μισό στέμμα", έτσι η έβδομη γίνεται αντίθετη προς τον ήλιο και συμβολίζει το σκοτάδι και τον όλεθρο και συνεπώς είναι επικίνδυνο το να επιχειρήσεις οτιδήποτε κατά την έβδομη ημέρα, που γίνεται ημέρα ανάπαυσης. Υπάρχουν επτά ζώνες της γης, επτά ουρανοί, συμβολιζόμενοι με τα επίπεδα της Ζιγκουράτ, επτά κλαδιά του Δέντρου της Ζωής, το καθένα τους με επτά φύλλα, επτά πύλες της κόλασης, δαίμονες της Τιαμάτ και άνεμοι που την καταστρέφουν, επτά χρώματα, σφραγίδες, Μοίρες.

Αστρολογία: τα επτά άστρα της Μεγάλης Άρκτου είναι "ακατάστρεφτα", δηλαδή φαίνονται ολόκληρο τον χρόνο. Υπάρχουν επτά Πλειάδες, μεγάλοι πλανήτες, ακτίνες του ήλιου.

Ινδία: Υπάρχουν τα επτά κοσμήματα των Μπραχμάνων και επτά θεοί πριν απο τον κατακλυσμό με επτά σοφούς που σώθηκαν απο αυτόν.

Βουδισμός: Ο αριθμός της ανόδου και της αναρρίχησης στο ύψιστο και επίτευξης του κέντρου. Τα επτά βήματα του Βούδα συμβολίζουν την άνοδο των επτά κοσμικών σταδίων που υπερβαίνουν το χρόνο και το χώρο. Ο επταόροφος πρασάντα στο Μπορομπαντούρ είναι ένα ιερό βουνό και άξονας του κόσμου που κορυφώνεται στον υπερβατικό Βορρά και φθάνει στην περιοχή του Βούδα.

Κίνα: Υπάρχουν επτά νεράιδες και πνεύματα ζώων.

Χριστιανισμός: Ο Θεός παριστάνεται με την έβδομη ακτίνα στο κέντρο των έξι ακτίνων της δημιουργίας. Επτά Μυστήρια, δώρα του πνεύματος, το επτά των 3+4 θεολογικών και θεμελιωδών αρετών. επτά θανάσιμα αμαρτήματα, επτά λόφοι ή βουνά στο Καθαρτήριο, ελεύθερες τέχνες, κρυσταλλικές σφαίρες που περιέχουν πλανήτες, μεγάλοι προφήτες, άγγελοι της Παρουσίας, διάβολοι εκδιωγμένοι απο τον Χριστό, περίοδος νηστείας και μετάνοιας, χαρές και θλίψεις της Μαρίας, πρωταθλητές της Χριστιανοσύνης, σύνοδοι της Πρώτης Εκκλησίας, η έβδομη ημέρα μετά τις έξι της δημιουργίας ήταν ημέρα ανάπαυσης, επτά σάλπιγγες,σφραγίδες, φιάλες της αποκαλύψεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: