Μικρό παιδι

όσο αγνό είναι το καλό τόσο αγνό είναι το κακό....

το καλό δεν ξέρει ότι πράτει καλό, το κακό δεν γνωρίζει ότι πράτει κακό..

ο θάνατος θα υπάρχει όσο υπάρχει και η ζωή....

και το σκοτάδι όσο υπάρχει φώς....

το ναι όσο υπάρχει το όχι ...

και ο χειμώνας όσο το καλοκαίρι...

το αρσενικό και το θηλυκό ένα μπορεί να γίνουν..

αυτό όμως δεν θα αναιρέσει την μια φύση προς την άλλη...

ποια η διαφορά αν υπηρετείς τον ιδρυτή ή τον έξωαποδώ...?

αν βρεθείς στα ΄΄καζάνια΄΄ ή στα απέραντα καταπράσινα λιβάδια..?

Μήπως θα αλλάξει ρου ο ποταμός ?

μηπως η βροχή απο κάτω προς τα πάνω?

η ζωή θα συνεχίσει να υπάρχει, εκεί μακριά στα σύνορα του σύμπαντος..

και ο θάνατος στις μαύρες τρύπες...

το 3 ως αριθμός μπορεί να πάψει να αποτελεί μυστήριο...

και το 11 να γίνει θείο...

λές το γκόλεμ που θα σταθεί μπροστά σου να έχει την δύναμη να σε αποτρέψει απο αυτό που αναζητάς?

η ο άγγελος να σε βοηθήσει?

η επιλογή θα σε οδηγήσει στις πύλες, ακόμα και μέσα απο τις φλόγες αν διαβείς...

και ο ποταμός θα συνεχίσει την πορεία του αυτή, όπως τόσους αιώνες κάνει...

η βροχή θα συνεχίσει να πέφτει απο ψηλά, ακόμα και αν ψάρια καταβάσει...

και όμως εσύ ως μικρό παιδί κύκλους , ευθείες, τεθλασμένες, σπείρες και γωνίες στην άμμο ζωγραφίζεις...


My Playlist

cube


Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2008

To Πέντε

5


Ο Ανθρώπινος Μικρόκοσμος, ο αριθμός του Ανθρώπου, που σχηματίζει ένα πεντάγωνο, με τεντωμένα χέρια και πόδια. Το πεντάγωνο, όντας ατελείωτο, μετέχει του συμβολισμού της τελείωσης και της δύναμης του κύκλου και το πέντε είναι ένας κυκλικός αριθμός, αφού αναπαράγεται στο τελευταίο ψηφίο όταν υψώνεται σε οποιαδήποτε δύναμη. Σαν τον κύκλο το πεντάγωνο συμβολίζει το σύνολο, ενώ το χιαστί είναι ο αριθμός του κέντρου και τόπος συνάντησης ουρανού και γής, και τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα μαζί με το κέντρο. Είναι ακόμα η Θεότητα σαν Κεντρικός Δημιουργός των τεσσάρων μεγάλων δυνάμεων. Το πέντε είναι ο αριθμός του Ιερού Γάμου, σαν συνδιασμός του θηλυκού, ζυγού αριθμού δύο και του αρσενικού, μονού τρία. Επίσης συμβολίζει διαλογισμό, θρησκεία, μεσολάβηση, ευστροφία και, με εξαίρεση την Ανατολή που συμπεριλαμβάνουν και τις αστρικές αισθήσεις, τις πέντε αισθήσεις. Τα πενταπέταλα άνθη, και τα πεντάκτινα φύλλα, π.χ το τριαντάφυλλο, το κρίνο, το αμπέλι αντιπροσωπεύουν τον μικρόκοσμο. Ο πεντάκτινος αστέρας, σαν το πεντάγραμμο συμβολίζει την ολοκληρωμένη ατομικότητα και αντιπροσωπεύει επίσης την πνευματική φιλοδοξία και εκπαίδευση όταν έχει την κορυφή του προς τα πάνω, με την κορυφή προς τα κάτω είναι ένα σύμβολο της μαύρης τέχνης και της μαύρης μαγείας. Τα πέντε ψηφία αποτελούσαν τον πρώτο μηχανισμό μέτρησης.

Αίγυπτος: Υπάρχουν οι πέντε κροκόδειλοι του Νείλου.

Αλχημεία: Το πενταπέταλο άνθος και ο πεντάκτινος αστέρας συμβολίζουν την πεμπτουσία.

Βουδισμός: Η καρδιά έχει τέσσερις κατευθύνσεις που, μαζί με το κέντρο της, μας κάνουν πέντε και αντιπροσωπεύουν την παγκοσμιότητα, αυτό συμβολίζεται επίσης με το Ιερό Βουνό περιβαλλόμενο απο τέσσερα νησιά. Υπάρχουν πέντε Ντχγιάνι Μπούντχα: ο Βαιροτσάνα ο Λαμπρός και γνωρίσματά του είναι το κέντρο, ο τροχός, και η λευκότητα.....ο Ακσόμπχγια ο Ατάραχος με το βάτζρα, την Ανατολή και το γαλάζιο....ο Ρατνασαμπχάβα ο Γεννημένος απο πετράδι, ο Νότος, το κίτρινο, και το κόσμημα....ο Αμιτάμπχα, Απεριόριστο Φως, ο λώτός η Δύση, το κόκκινο...ο Αμογκχασίντχι, Άσφαλτη Επιτυχία, το ξίφος, ο Βορράς, το πράσινο.

Εβραίοι: Ισχύς και αυστηρότητα, ριζοσπαστική διάνοια.

Καμπαλισμός: Φόβος.

Ελλάδα- Ρώμη: ο αριθμός του γάμου, του έρωτα και της ένωσης, ο αριθμός της Αφροδίτης, αφού τα έτη της Αφροδίτης συμπληρώνονται ανα πεντάδες. Ο Απόλλωνας σαν θεός του φωτός, έχει πέντε ιδιότητες: παντοδυναμία, παντογνωσία, πανταχού παρουσία, αιωνιότητα, ενότητα.

Πυθαγόρειοι: ο ιερός γάμος, ο γάμος του ουρανού και της γης, φώς, ο Απόλλωνας σαν θεός του φωτός και οι πέντε ιδιότητες του.

Ινδία: οι πενταδικές ομάδες του κόσμου, τα πέντε στοιχεία της λεπτοφυούς και χονδροειδούς κατάστασης, τα κύρια χρώματα, οι γήινες αισθήσεις, τα πέντε πρόσωπα του Σίβα και οι δις πέντε ενσαρκώσεις του Βίσνου.

Κίνα: Υπάρχουν πέντε στοιχεία, ατμόσφαιρες, συνθήκες, πλανήτες, ιερά βουνά, δημητριακά, χρώματα, γεύσεις, δηλητήρια, ισχυρά θέλγητρα, θεμελιώδεις αρετές, ευλογίες, αιώνιες ιδέες, σχέσεις του ανθρώπινου γένους.

Πάρσοι (σύγχρονοι Ζωροαστριστές) : Ένας σημαντικός αριθμός στις τελετές των Πάρσων και των Μανδαίων, συνοδευόμενος με τις πέντε εμβόλιμες ημέρες του φωτός.

Μωαμεθανισμός: Οι πέντε στήλες της θρησκείας, οι πέντε Θείες Παρουσίες, θεμελιώδη δόγματα, πράξεις, προσευχή πέντε φορές καθημερινά.

Χριστιανισμός: Ο Άνθρωπος μετά την πτώση, σημεία του σταυρού, πληγές του Χριστού, ψάρια που τρέφουν τους πέντε χιλ. ανθρώπους, βιβλία του Μωυσή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: