Μικρό παιδι

όσο αγνό είναι το καλό τόσο αγνό είναι το κακό....

το καλό δεν ξέρει ότι πράτει καλό, το κακό δεν γνωρίζει ότι πράτει κακό..

ο θάνατος θα υπάρχει όσο υπάρχει και η ζωή....

και το σκοτάδι όσο υπάρχει φώς....

το ναι όσο υπάρχει το όχι ...

και ο χειμώνας όσο το καλοκαίρι...

το αρσενικό και το θηλυκό ένα μπορεί να γίνουν..

αυτό όμως δεν θα αναιρέσει την μια φύση προς την άλλη...

ποια η διαφορά αν υπηρετείς τον ιδρυτή ή τον έξωαποδώ...?

αν βρεθείς στα ΄΄καζάνια΄΄ ή στα απέραντα καταπράσινα λιβάδια..?

Μήπως θα αλλάξει ρου ο ποταμός ?

μηπως η βροχή απο κάτω προς τα πάνω?

η ζωή θα συνεχίσει να υπάρχει, εκεί μακριά στα σύνορα του σύμπαντος..

και ο θάνατος στις μαύρες τρύπες...

το 3 ως αριθμός μπορεί να πάψει να αποτελεί μυστήριο...

και το 11 να γίνει θείο...

λές το γκόλεμ που θα σταθεί μπροστά σου να έχει την δύναμη να σε αποτρέψει απο αυτό που αναζητάς?

η ο άγγελος να σε βοηθήσει?

η επιλογή θα σε οδηγήσει στις πύλες, ακόμα και μέσα απο τις φλόγες αν διαβείς...

και ο ποταμός θα συνεχίσει την πορεία του αυτή, όπως τόσους αιώνες κάνει...

η βροχή θα συνεχίσει να πέφτει απο ψηλά, ακόμα και αν ψάρια καταβάσει...

και όμως εσύ ως μικρό παιδί κύκλους , ευθείες, τεθλασμένες, σπείρες και γωνίες στην άμμο ζωγραφίζεις...


My Playlist

cube


Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Φιλότιμο
"Όπου υπάρχει φιλοτιμία βασιλεύουν οι αφιλότιμοι,
και απο την σκιά του Ενός ζουν οι πολλοί."

Είναι εύκολο να πείς δεν γνωρίζω κάτι, στην φύση μας είναι να μαθαίνουμε και εφόσον η γνώση δεν περνάει μέσω DNA, ότι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε απο την γραπτή και προφορική κληρονομιά μας. Τα ίδια λάθη θα επαναλαμβάνονται μέχρις ότου είμαστε ικανοί να κρίνουμε και να πράττουμε (σε αυτό έχω αρκετές αμφιβολίες κατά πόσο είμαστε ικανοί). Τα παιδιά μας δεν γεννιούνται με την γνώση των λαθών μας, πρέπει απο την αρχή να τα μάθουμε-μεταδώσουμε την γνώση, όση κατέχει ο καθένας.."Μην πας κοντά σε αυτό καίει" κ.α
Είναι στην φύση του ανθρώπου, θα την έλεγα γονιδιακή επιτακτική ανάγκη η εξέλιξη, έτσι εκτός απο την συλλογική εξέλιξη ως είδος έχουμε την ατομική εξέλιξη και κατ' επέκταση το άτομο επιδιώκει η εξέλιξη αυτή να επηρεάσει το κοντινό του περιβάλλον, την οικογένεια.

"Ο πατέρας γέννησε τον υιό και ο υιός τον πατέρα"

Εφόσον δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον κόσμο ο καθ' ένας απο εμάς προσπαθεί την εξέλιξη αυτή που επιτυγχάνει να την μεταδώσει στον κόσμο, Βούδας, Κρόου, Γκούρτζιεφ κ.α. Δεν έχει σημασία ποια οδό ακολούθησε ο καθένας, στον δικό του μικρόκοσμο, στην δική του πραγματικότητα, στο δικό του το σύμπαν πραγματοποιήθηκε μια πνευματική εξέλιξη, αν τολμήσουμε να χλευάσουμε τις σωματικές απολαύσεις ή να της ξεχωρίσουμε απο αυτό που εννοούμε εξέλιξη τότε δεν είμαστε "συνδεδεμένοι" με την Φύση, έχουμε αποκοπεί. Σε όσους κρίνουν την υπερβολή που επέδειξαν κάποιοι στην διερεύνηση των σωματικών απολαύσεων μέσω της εξέλιξης τους, θα τους παραπέμψω στο γνωστή πια ρήση του Βούδα:

"υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξεχάσουμε ώστε να μάθουμε, και υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κατέχουμε για να τα αποκηρύξουμε"

Είμαστε ένα σύνολο που ονομάζεται άνθρωπος-ανθρωπότητα, οι ενέργειές μας όσο ατομικές και αν είναι επηρεάζουν το σύνολο, και λύση δεν είναι η ασκητική απομόνωση, ακόμα και σπίτι στην κορυφή του βουνού να χτίσουμε επηρεάζουμε το περιβάλλον και κατ' επέκταση τον άνθρωπο.
Με την ανοχή του συνόλου λοιπόν βασιλεύουν οι φαύλοι άνθρωποι. Αυτοί που εκμεταλλεύονται συνειδητά ή μή τις όποιες αρετές, και ειδικά την φιλοτιμία, διαθέτει κάποιος για να καλοπερνάνε.

" Ο κατά βάθος τίμιος άνθρωπος ουδέποτε συνεργάζεται με τους φαύλους" Π.Δ

Η δικαιολογία "δεν γνωρίζω" ή "δεν μπορώ" μετά την συνεχή παίδευση αυτού του ατόμου ανήκει σίγουρα σε είδη είτε συγγενικά είτε κατώτερα μας (αν και δεν υπάρχουν κατώτερα είδη απλά διαφορετικά είδη). Όταν επιλέγουμε να ακολουθήσουμε μια επαγγελματική οδό έχοντας θέσει ως σκοπό την "ξεκούραση" αυτό αποβαίνει εις βάρος των φιλότιμων και αξιοπρεπών ανθρώπων.
Στον ιδιωτικό τομέα τέτοιοι άνθρωποι δεν θα είχαν μέλλον και έρχεται η κοινωνία και τους δίνει "χείρα βοηθείας" στον δημόσιο τομέα.

Είναι ανθρώπινο να προστρέχουμε στους αβοήθητους,
το εκμεταλλεύτηκαν όμως οι πονηροί.

Καμία μάσκα δεν κρατάει αιώνια, όλοι κάποια στιγμή δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό, και σε όσους αξίζει η συγχώρεση να την δώσετε, γιαυτό θα ανταμειφθείτε, στους υπολοίπους απλά αποβάλετε τους, γιαυτό θα επαινεθείτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: