Μικρό παιδι

όσο αγνό είναι το καλό τόσο αγνό είναι το κακό....

το καλό δεν ξέρει ότι πράτει καλό, το κακό δεν γνωρίζει ότι πράτει κακό..

ο θάνατος θα υπάρχει όσο υπάρχει και η ζωή....

και το σκοτάδι όσο υπάρχει φώς....

το ναι όσο υπάρχει το όχι ...

και ο χειμώνας όσο το καλοκαίρι...

το αρσενικό και το θηλυκό ένα μπορεί να γίνουν..

αυτό όμως δεν θα αναιρέσει την μια φύση προς την άλλη...

ποια η διαφορά αν υπηρετείς τον ιδρυτή ή τον έξωαποδώ...?

αν βρεθείς στα ΄΄καζάνια΄΄ ή στα απέραντα καταπράσινα λιβάδια..?

Μήπως θα αλλάξει ρου ο ποταμός ?

μηπως η βροχή απο κάτω προς τα πάνω?

η ζωή θα συνεχίσει να υπάρχει, εκεί μακριά στα σύνορα του σύμπαντος..

και ο θάνατος στις μαύρες τρύπες...

το 3 ως αριθμός μπορεί να πάψει να αποτελεί μυστήριο...

και το 11 να γίνει θείο...

λές το γκόλεμ που θα σταθεί μπροστά σου να έχει την δύναμη να σε αποτρέψει απο αυτό που αναζητάς?

η ο άγγελος να σε βοηθήσει?

η επιλογή θα σε οδηγήσει στις πύλες, ακόμα και μέσα απο τις φλόγες αν διαβείς...

και ο ποταμός θα συνεχίσει την πορεία του αυτή, όπως τόσους αιώνες κάνει...

η βροχή θα συνεχίσει να πέφτει απο ψηλά, ακόμα και αν ψάρια καταβάσει...

και όμως εσύ ως μικρό παιδί κύκλους , ευθείες, τεθλασμένες, σπείρες και γωνίες στην άμμο ζωγραφίζεις...


My Playlist

cube


Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

Παιδικές Ζωγραφιές


Ο χρόνος......είναι σαν το ποτήρι με το νερό, μισογεμάτο ή μισοάδειο , λίγος ή πολύς. Είναι τόσα πολλά που ζητάνε , κλέβουνε , χαρίζουμε απο τον ελάχιστο αυτό χρόνο , μετά την εργασία , που μας απομένει που στο τέλος ψάχνουμε να βρούμε χρόνο για τον εαυτό μας. Το internet ζητάει και αυτό απο τον χρόνο μας , και όσοι έχουμε παιδιά και δεν είμαστε εισοδηματίες ή συνταξιούχοι πρέπει να μοιράσουμε αυτόν τον ελάχιστο χρόνο σε τόσα πολλά , διότι εκτός απο την εργασία υπάρχουν και οι υποχρεώσεις. Για μια γυναίκα ή ένα ολοκληρωμένο - συνειδητοποιημένο ζευγάρι ένα σπίτι έχει...αρκετή δουλειά , απο μαγείρεμα , πλύσιμο πιάτων , πλύσιμο ρούχων , σιδέρωμα , ένα...χεράκι καθαρισμού (ξέρετε τα χοντρά, αυτά που βλέπει η πεθερά) και τόσα άλλα , συν το διάβασμα ή η παρακολούθηση των μεγαλυτέρων παιδιών και δεν τολμώ να αναφερθώ σε οικόσιτα ή κατοικίδια .... εκεί χάνεις την μπάλα. Θέλεις να ρίξεις και μια ματιά στο βιβλίο που πήρες πριν καιρό και δεν βρίσκεις , θέλεις να δείς μια εκπομπή στην τηλεόραση και σε παίρνει πια κατάκοπο-η ο ύπνος στον καναπέ, θέλεις να πείς μια καλησπέρα σε φίλους (ψηφιακούς και μη) , στο σόι , έχεις και τους λογαριασμούς που τρέχουν, και μετά αναρωτιέσαι γιατί όταν κοιμάμαι δεν έχω πια όνειρα ή βλέπω εφιάλτες ?!
Τρέχεις απο το πρωί μέχρι..και στον ύπνο σου ακόμα τρέχεις, και η επόμενη μέρα σε βρίσκει πιο κουρασμένο απο την προηγούμενη.
Λες τα πολλά θα τα αφήσω Σαββατοκύριακο και αντί να ξεκουραστείς αυτό το διήμερο τρέχεις πιο πολύ απο τις καθημερινές!! Ακόμα και η έξοδος κουραστική καταντάει, ποιος ντύνεται τώρα , μακριά είναι εκεί που πάμε , έχω τόσα να κάνω και πόσα θα συσσωρεύσω για το επόμενο Σαββατοκύριακο...Αναβολή στην αναβολή , καταντήσαμε να χρησιμοποιούμε αυτήν την λέξη περισσότερο απο τους στρατεύσιμους!!
ΣΤΟΠ.....σταματήστε ακόμα και την ίδια την γή να κατέβω , ζαλίστηκα!!

Μια πρόταση για γονείς με μικρά και όχι παιδιά είπα να κάνω και πήρα φόρα , ένα φερμουάρ για το στόμα , χειροπεδες για τα χέρια , μια λοβοτομή βρε παιδιά...κάποιος!!

Λοιπόν υπάρχουν δύο πολύ καλές λύσεις για όσους έχουν μικρά παιδιά και ψάχνουν να βρούν κάτι που να τα απασχολήσει δημιουργικά , προτιμότερο απο τα βιντεοπαιχνίδια ή την τόσο εκπαιδευτική μας τηλεόραση....

http://www.paidika.gr/

Το καλύτερο, έχει απίστευτο υλικό απο ζωγραφική - παραμύθια - έθιμα - διατροφικές συνταγές - ανέκδοτα κ.α . Το μεγάλο ατού όμως είναι οι ζωγραφιές με σκηνές απο παραμύθια, παιδικούς και τηλεοπτικούς ήρωες , φαντασία, αρχαία Ελλάδα, ότι φανταστείτε (σχεδόν) θα το βρείτε εκεί μέσα, και οι ζωγραφιές σε πλήρης Α4!

Ένα ακόμα αλλά όχι τόσο καλό όσο το παραπάνω καθώς οι ζωγραφιές δεν βγαίνουν σε όλη την Α4 αλλά και αυτό με πλούσιο υλικό θα το βρείτε εδώ:

http://www.003022710.net/color/

Άντε μπας και βγάλουμε κανά Ρενουάρ, καλό σας βράδυ!


Υ.Γ: οι φώτο που παρέθεσα δεν είναι τόσο ευδιάκριτες αλλά θα ανταμειφθείτε όταν μπείτε στα site...

Δεν υπάρχουν σχόλια: