Μικρό παιδι

όσο αγνό είναι το καλό τόσο αγνό είναι το κακό....

το καλό δεν ξέρει ότι πράτει καλό, το κακό δεν γνωρίζει ότι πράτει κακό..

ο θάνατος θα υπάρχει όσο υπάρχει και η ζωή....

και το σκοτάδι όσο υπάρχει φώς....

το ναι όσο υπάρχει το όχι ...

και ο χειμώνας όσο το καλοκαίρι...

το αρσενικό και το θηλυκό ένα μπορεί να γίνουν..

αυτό όμως δεν θα αναιρέσει την μια φύση προς την άλλη...

ποια η διαφορά αν υπηρετείς τον ιδρυτή ή τον έξωαποδώ...?

αν βρεθείς στα ΄΄καζάνια΄΄ ή στα απέραντα καταπράσινα λιβάδια..?

Μήπως θα αλλάξει ρου ο ποταμός ?

μηπως η βροχή απο κάτω προς τα πάνω?

η ζωή θα συνεχίσει να υπάρχει, εκεί μακριά στα σύνορα του σύμπαντος..

και ο θάνατος στις μαύρες τρύπες...

το 3 ως αριθμός μπορεί να πάψει να αποτελεί μυστήριο...

και το 11 να γίνει θείο...

λές το γκόλεμ που θα σταθεί μπροστά σου να έχει την δύναμη να σε αποτρέψει απο αυτό που αναζητάς?

η ο άγγελος να σε βοηθήσει?

η επιλογή θα σε οδηγήσει στις πύλες, ακόμα και μέσα απο τις φλόγες αν διαβείς...

και ο ποταμός θα συνεχίσει την πορεία του αυτή, όπως τόσους αιώνες κάνει...

η βροχή θα συνεχίσει να πέφτει απο ψηλά, ακόμα και αν ψάρια καταβάσει...

και όμως εσύ ως μικρό παιδί κύκλους , ευθείες, τεθλασμένες, σπείρες και γωνίες στην άμμο ζωγραφίζεις...


My Playlist

cube


Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

ΚαθρέφτηςΑλήθεια· αυτο-αντίληψη· σοφία· νους· η ψυχή, o "καθρέφτης του σύμπαντος". Η αντανάκλαση της υπερφυσικής και θείας νόησης· η καθαρή αστράπτουσα επιφάνεια της θείας αλήθειας· υπέρτατη νόηση που αντανακλάται στον καθρέφτη είναι ο εκδηλωμένος και υλικός κόσμος, καθώς και η γνώση του ανθρώπου για τον εαυτό του. Ο καθρέφτης είναι ηλιακό και σεληνιακό σύμβολο. Θεωρείται επίσης ότι έχει μαγικές ιδιότητες και ότι αποτελεί την πύλη για το ανάστροφο βασίλειο. Κρεμασμένος με την λεία επιφάνεια προς τα κάτω σε ναό ή τάφο αποτελεί έναν "άξονα φωτός" , το δρόμο της ανόδου της ψυχής.


Ινδία: Μια υπενθύμιση ότι όλες οι εικόνες και οι μορφές είναι απλές αντανακλάσεις, δημιουργίες της καρμικής κατάστασης, τεχνάσματα της σκέψης.

Κίνα: Ειλικρίνεια· ένας τετράγωνος καθρέφτης είναι η γή και ένας κυκλικός οι ουρανοί. Το κεντρικό σημείο του μεταλλικού καθρέφτη είναι ο άξονας και η ισορροποία μεταξύ των Δύο Δυνάμεων· είναι επίσης η επίτευξη του κέντρου και η Ηλιακή Πύλη ή Πύλη του Ουρανού.

Βουδισμός: Η ψυχή σε κατάσταση αγνότητας· αντανακλώμενη αλήθεια· ο φωτισμένος νούς· μορφή· η αντανάκλαση του σώματος· ειλικρίνεια· αγνότητα. Σαν αντανακλώμενο φώς απεικονίζει τον σαμσάρα. Είναι ένα απο τα Οκτώ Πολύτιμα Πράγματα του Κινέζικού Βουδισμού.

Ταό: Αυτοαντίλιψη. Κοιτάζοντας κανείς μέσα στη φύση του, το κακό σκοτώνεται βλέποντας τον τρόμο της ίδιας του της αντανάκλασης: "Όταν το κακό αναγνωρίζει τον εαυτό του καταστρέφεται". Ο καθρέφτης συμβολίζει επίσης το νου του Σοφού, τη γαλήνη του: "Ο νούς του Σοφού, βρισκόμενος σε γαλήνη, γίνεται ο καθρέφτης του σύμπαντος" (Τσουάνγκ Τσε)

Ιαπωνία: Ο Καγκάμι, ο "καθρέφτης της κατηγορίας", αντανακλά την αλήθεια και αποκαλύπτει τα λάθη, ο καθρέφτης επίσης είναι ο θείος ήλιος. Στον ιερό καθρέφτη εισέρχεται κάποια θεότητα, σε τελετουργίες, για να εκδηλωθεί. Ο καθρέφτης, σαν αλήθεια, είναι ένας απο τους Τρείς Θησαυρούς, μαζί με το ξίφος και το πετράδι. Σύμβολο της ηλιακής θεάς Αματεράσου.

Μεξικό: Ένα γνώρισμα του Τεζκατλιπόκα, ο καθρέφτης που "λάμπει" ή "καπνίζει" είναι ηλιακός και σεληνιακός, σαν ηλιακός θεός του Καλοκαιριού και σαν σεληνιακός θεός του βραδιού.

Μωαμεθανισμός: "Ο Θεός είναι ο καθρέφτης, στον οποίο βλέπεις τον εαυτό σου, όπως εσύ είσαι ο καθρέφτης του" (ιμπ Αραμπί). "Το σύμπαν είναι ο καθρέφτης του Θεού, ο άνθρωπος είναι ο καθρέφτης του σύμπαντος" (ιμπ αλ-Νασαφί)

Χριστιανισμός: Ένας πεντακάθαρος καθρέφτης απεικονίζει την Παρθένο Μαρία, αυτή ονομάζεται επίσης "¨Καθρέφτης της Δικαιοσύνης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: